Szybkie i proste śniadanie – kasza manna z bakaliami
Kasza manna z bakaliami
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIdealna na jesienne poranki!
Ingredients
4 łyżki kaszy manny
1 garść bakalii (daktyle, żurawina, rodzynki)
2 szklanki napoju roślinnego lub mleka
Directions
Bakalie pokrój drobno.
Napój wlej do rondelka i dodaj posiekane bakalie. Wymieszaj.
Dodaj kaszę mannę i mieszaj. Zacznij podgrzewać rondelek i mieszaj często do czasu aż się zagotuje.
Pogotuj pare minut i gotowe.
Poczekaj aż wystygnie zanim podasz dziecku!
- Smacznego!
Kasza manna z bakaliami
Zwykła kasza manna jest dla mnie za nudnym daniem, żebym miała je robić tak po prostu. Ostatnio z braku pomysłów na śniadanie postarałam się, żeby znaleźć jakiś sposób na urozmaicenie kaszy manny.

Szukasz podobnego przepisu? – Wypróbuj owsiankę z żurawiną i orzeszkami pinii
Trzymajcie się ciepło!
Kasia
SPODOBAJĄ CI SIĘ TAKŻE:
Spaghetti z tuńczykiem i białą fasolą – szybki obiad bez mięsa
14 lutego, 2021
Letnie placki z tofu i jagodami
6 lipca, 2021